최적화된 허프만 엔트로피 코딩을 적용한 JPEG영상 압축 기법의 구현에 관한 연구
- Alternative Title
- A Study on Implementation Technique of the JPEG Image Compression Algorithm taking the Optimized Huffman Entropy Coding
- Abstract
- 국제표준인 JPEG영상압축기법에서는 4가지 유형의 프로세스로 베이스라인, 확장 DCT기반, 무손실, 계층적 프로세스들을 제시하고 있는데, 이 중에서 베이스라인 프로세스들이 널리 사용되고 있다. 이 베이스라인 프로세스들을 JPEG전문가 그룹(Independent JPEG Group)이 1992년에 구현하는데 그 구현?繡萱? 압축 부호화과정에서 허프만 엔트로피 코딩을 최적화 하고자 전체적인 영상데이터를 3번 스캔(Scan)하고 있다. 본 논문에서는 전체적인 영상 스캔을 2번하여 압축 부호화할 수 있는 구현기법을 제시하며, 이 기법에 의해 영상압축에 소요되는 시간을 약 2.8% 감소시킬 수 있음도 보여준다.
The International Standard IS10918-1 called JPEG offers 4 types of processes, baseline, extended DCT-based, lossless, and hierarchical. Among these processes, the baseline processes which is used widely for still image compression are implemented by the Independent JPEG Group of image compression coding experts in 1992. The implementation, to optimize the Huffman entropy coding while encoding an image scans the entire image data three times. In this paper, we propose to use an implementation technique scan the entire image two times and we show that we can save about 2.8% of time required to encode image.
The International Standard IS10918-1 called JPEG offers 4 types of processes, baseline, extended DCT-based, lossless, and hierarchical. Among these processes, the baseline processes which is used widely for still image compression are implemented by the Independent JPEG Group of image compression coding experts in 1992. The implementation, to optimize the Huffman entropy coding while encoding an image scans the entire image data three times. In this paper, we propose to use an implementation technique scan the entire image two times and we show that we can save about 2.8% of time required to encode image.
- Author(s)
- 이종수; 이남용
- Issued Date
- 1997
- Type
- Research Laboratory
- URI
- https://oak.ulsan.ac.kr/handle/2021.oak/3983
http://ulsan.dcollection.net/jsp/common/DcLoOrgPer.jsp?sItemId=000002024881
- 공개 및 라이선스
-
- 파일 목록
-
Items in Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.